MARTINOVA POT 2012 (Kolesarjenje do cerkva sv. Martina v Sloveniji)
Andraž ima zelo rad svetnike in tako ga je že pred leti zanimalo, katerim svetnikom so cerkve v Sloveniji posvečene. Sestavil je seznam vseh cerkva in takrat je videl, da je svetemu Martinu posvečeno veliko cerkva v Sloveniji. Če smo natančni jih je 85. In ob stoti obletnici posvetitve žirovske cerkve je prišel na idejo, da s kolesom obišče vse cerkve svetega Martina v Sloveniji. Videl je, da bo potrebno prekolesariti skoraj celotno Slovenijo! In res. Za projekt je potreboval štirinajst dni kolesarjenja. In malo vožnje z vlakom :), saj se je zaradi priprave na romanje po Jakobovi poti v Sloveniji, peljal z vlakom od Mosta na Soči do Bohinjske Bistrice. In tako je nastal zemljevid vseh cerkva sv. Martina in prekolesarjena skoraj celotna Slovenija.
Galerije projekta še niso na voljo
Martinova pot (02. - 21.07.2012): Poljanšek Andraž
DIAGONALA SLOVENIJE 2008 (Kolesarjenje po diagonalah Slovenije)
Po projektu Akul Slovenije, ki je bil izveden leta 2006 je kmalu padla ideja, da prekolesarimo Slovenijo še po diagonalah. Čez dve leti je projekt tudi dozorel za izvedbo. Izveden je bil v dveh delih. Prvi del kolesarjenja je potekal 9. avgusta 2008, ko smo Andraž, Anže in Iztok in Simon prekolesarili 215 kilometrov na relaciji Rateče - Slovenska vas. Zjutraj je sledila vožnja z avtom do mejnega prehoda Rateče, kjer se je naša pot začela. Končali smo jo na mejnem prehodu Slovenska vas, ki leži v bližini bolj znanega mejnega prehoda Obrežje. Za pomoč pri tem delu projekta se zahvaljujemo Anžetovi ženi Petri, ki nam je pomagala pri logistiki.
čez štirinajst dni, t.j. 23. avgusta 2008 pa je sledil še večji podvih, saj smo si zastavili, da prekolesarimo v enem kosu 370 kilometrov. Uf, sliši se veliko in veliko je tudi bilo :) Ta del projekta je bil tehnično kar velik zalogaj, saj smo se prejšnji dan odpravili z avtom do Hodoša, tam prespali, nato pa zgodaj zjutraj začeli s kolesarjenjem. Brez pomoči Iztokove žene Marije bi ta projekt bolj težko uspel, saj nam je pripravila vse obroke, da smo se mi osredotočili samo na kolesarjenje.
Diagonala Slovenije 1. del (Rateče Obrežje) (09.08.2013): Poljanšek Andraž
Diagonala Slovenije 2. del (Hodoš - Izola)  (23.08.2013): Poljanšek Andraž
AKUL SLOVENIJE 2006 (Kolesarjenje do skrajnih meja)
Ko človek začne s kolesarjenjem se najprej poda na poznane terene okrog svojega doma. Nato sledijo malo daljše ture, ki jim sledijo vedno daljše. Tako spoznavaš sebe kot kolesarja in spoznavaš kotičke naše Slovenije in sveta. Ko pa enkrat kupiš cestno kolo ni več poti nazaj :). Začnejo se daljše vožnje in premagovati začneš vedno daljše ture in pojavi se vedno več želja, kam se še odpraviti. Tako je bilo tudi pri nas. Andraž in Anže sta kar dobro leto kovala načrt, da se podata na prvo daljše skupno kolesarjenje. Ampak kam? In padla je ideja, da prekolesariva našo prelepo deželo Slovenijo po njenih mejah. Malo sva zašla tudi čez mejo. Saj veste, ni ovir za tiste, ki jih ne vidijo :). Tako je bil nastal projekt Akul Slovenije, oziroma okoli Slovenije v slovenščini :). Štart je bil v Žireh, kamor sva se po sedmih dneh kolesarjenja tudi vrnila. Na poti pa so nama pomagali najini prijatelji Blaž, Matic in Nace, zaradi katerih je bil ta projekt uspešno izveden. 
Projekt Akul Slovenije (27.07 - 03.08.2006): Kos Blaž, Poljanšek Andraž, 

 

  Naziv: Romartin - romarji sv. Martina Žiri

  Naslov: Jobstova cesta 34, 4226 Žiri 

  Email: info@romartin.eu

  Splet: www.romartin.eu